Serbian Hernia Society

Kongresi

3.  K o n g r e s   H e r n i o l o g a   S r b i j e

25-26. maj 2023.  Čačak

Od 24. d0 26. maja u Čačku je održan treći kongres Udruženja herniologa Srbije. Posle dve godine odlaganja zbog COVID-a kongres je pod sloganom “prošlost i perspektive“ pokušao da prikaže dvadeset godina rada udruženja, kao i mogućnosti razvoja hirurgije kila u sadašnjim uslovima. Pored predavača po pozivu koji su u proteklih dvadeset godina učestvovali u radu  i  razvoju našeg udruženja, bilo je i gostiju koji su po prvi put boravili u Srbiji i predstavili kako nove tehničke tako i organizacione mogućosit iz oblasti hirurgije kila.

Oko osamdeset učesnika kongresa, iz Srbije i okruženja, imali su priliku da se upoznaju sa  gostoprimstvom domaćina, koji je obezbedio odlične tehničke uslove i prijatnu atmosveru. Sve ovo je doprinelo da kongres bude održan na visokom stručnom i organizacionom nivou. Kao predsednik udruženja, zavaljujem se svima koji su  nam pomogli da na ovakav način  obeležimo za nas vrlo značajnu godišnjicu. Ovde je nekoliko slika koje ilustruju atmosferu  kongresa.

Председник Удружења Херниолога Србије
Др Бојан Радовановић

Поштоване колеге,

Пре две године навршило се двадесет година од оснивања нашег удружења. Околности везане за појаву  Ковида 19 одложиле су обележавање ове годишњице. Сада су се стекли  услови да трећим конгресом обележимо овај значајни јубилеј. Обрађујући постојећу документацију нашао сам податке о преко двадест догађаја које смо организовали, а међу њима је највише радионица са операцијама  уживо. Мислим да то показује да је наш основни циљ, постављен приликом оснивања, испуњен. Са преко сто операција, урађених у Србији, Црниј Гори, Републици Српској, Косову, и практично смо показали све могућности модерне хирургије кила.  Израда водича добре праксе, за потребе Министарства Здравља Србије, допринела је да модерни ставови које заступамо буду доступни  сваком хирургу у Србији. Мислим да ће и овај догађај  допринети  одржавању нашег почетног ентузијазма и подстаћи младе хирурге да нас виде као добре сараднике у њиховим напорима да савладају проблематику хирургије кила.

Директор Конгреса
Прим Др Дејан Дабић

Поштоване колеге и колегинице,

Велико ми је задовољство да вас позовем да активно учествујете у раду Трећег Конгреса Удружења херниолога Србије које ће се одржати у граду Чачку, срцу западне Србије. Граду, који је престоница културе за 2023. Годину, граду старом више од 6 векова, граду Танаска Рајића, Надежде Петровић, др Драгише Мишовића, Владислава Петковића Диса, Пурише Ђорђевића… Граду у коме се налази јединствено археолошко налазиште Римске терме, изграђене крајем III и почетком IV века, као и величанствена Овчарско-Кабларска клисура са 11 манастира, односно српска Света гора. Граду, чија служба хирургије има традицију дугу 116 година и чији су лекари међу родоначелницима Амбулантне и Лапароскопске хирургије у нашој земљи.

Драги пријатељи, добродошли у Чачак, добродошли у Србију.

Срдачан поздрав,

Прим. др Дејан Дабић, хирург

в.д. Директора ОБ Чачак

3. Kongres Herniologa Srbije

Dvadeset godina Udruženja Herniologa Srbije- Prošlost i perspektive

24-25. Maj 2023. Čačak
Kulturni Centar Čačak, Trg Narodnog ustanka 2
Organizatori:
Udruženje Herniologa Srbije
Opšta Bolnica Čačak
Predavači po pozivu iz inostranstva

Hover Box Element

Hover Box Element

Ji Zhen-Ling

(China)

Hover Box Element

Hover Box Element

Marc Miserez

(Belgium)

Yang Gu (China)

Yang Gu(China)

Yan Gu

(China)

Hover Box Element

Hover Box Element

Jan Kukleta

(Switzerland)

Hover Box Element

Hover Box Element

Thomas Simon

(Switzerland)

Hover Box Element

Hover Box Element

Yang Shuo

(China)

PROGRAM KONGRESA

Program je akreditovan kod Zdravsrtvenog saveta Srbije sa

15 bodova za predavače

13 bodova za oralne prezentacije

11 bodova za poster prezentacije

10 bodova za pasivno učešće

PREUZMI PROGRAM KLIKOM NA DUGME ISPOD (pdf format)

KONGRES PODRŽALI